Skip to main content

Koningin Máxima lanceert jubileum Vakkanjers in Space Expo

Beeld: © RVD – Martijn Beekman

Op 2 oktober trappen we bij Vakkanjers ons 25-jarig jubileum feestelijk af in Space Expo. En het mooiste nieuws? Koningin Máxima is erbij om het jubileumjaar officieel te openen! Onder het thema Ruimtemissie Aarde: Blik op de Toekomst zullen zo’n 200 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs zich vastbijten in spannende technische challenges, begeleid door Europese astronauten.

Tijdens dit unieke event zal Koningin Máxima in gesprek gaan met de leerlingen over hun creatieve ideeën voor een betere toekomst. Ook André Kuipers, onze ambassadeur en bekende astronaut, is van de partij. Samen met zijn collega-astronauten Helen Sharman en Kay Hire inspireert hij de leerlingen met de mogelijkheden die de ruimte biedt voor het verbeteren van ons leven op aarde.

De gelukkige scholen die bij de lancering aanwezig mogen zijn, hebben van ons bericht ontvangen vóór de zomervakantie. Verder is deze feestelijke dag alleen toegankelijk voor genodigden en pers. Op 2 oktober kun je een live verslag vinden op onze social media kanalen. Wij kunnen niet wachten om dit bijzondere moment te vieren!

Persaanmelding

Pers kan zich tot uiterlijk 27 september aanmelden door een e-mail te sturen naar e.colen@ptvt.nl met vermelding van naam, medium en functie. Let op: vanwege de beperkte ruimte is er een selectie mogelijk bij grote belangstelling. Geselecteerde media ontvangen verdere informatie en het programma na accreditatie.