Skip to main content

Vakkanjers geïnspireerd met verhalen van échte Olympische topsporters!

Hoe kun je energie opwekken met sport of wat maakt een medaille nou zo bijzonder voor een sporter? Vorige week kregen alle Vakkanjers de kans om het live te vragen aan voormalig topsporters Gregory Sedoc en Edith Bosch. Speciaal binnen het thema Olympische Spirit maakten we – in samenwerking met OnlineGastles – interactieve video’s waarin Jochem Uytdehaage in gesprek ging met de voormalig Olympisch judoka en hordeloper.

Voor iedere challenge maakten we een speciale video waarin de Vakkanjers alle vragen konden stellen over hoe innovatie in de sport er in de werkelijkheid aan toe gaat. Zo doen ze inspiratie op voor hun ideeën of de uitwerking daarvan. Voor twee video’s spraken we met voormalig judoka Edith Bosch. Ze werd wereldkampioene en won drie medailles op de Olympische Spelen en kan de Juniors en Pioneers alles vertellen het behalen van de winst op de Spelen. Voor twee andere video’s spraken we met Gregory Sedoc. Naast zijn indrukwekkende sportcarrière – hij stond maar liefst drie keer op de Olympische Spelen – is Gregory ook ambassadeur van Sport Innovator, een van de samenwerkingspartners van Vakkanjers. Dit maakt hem de ideale persoon om vragen te stellen over sportinnovatie, de rol van technologie in de sportwereld en zijn persoonlijke ervaring in de atletiek.

Vakkanjer Junior | De Mooiste Medaille: Edith Bosch

Speciaal voor de deelnemers van Vakkanjer Junior sprak Jochem met voormalig judoka Edith Bosch over haar mooiste medailles. Wat maakten deze zo mooi? En moet een medaille per se goud zijn? Bekijk de video nu terug en laat jouw Vakkanjers inspireren!

Vakkanjer Scout | Grensverleggend Presteren: Gregory Sedoc

Voor de Scouts ging Jochem in gesprek met voormalig hordeloper Gregory Sedoc. Hoe is de sport hordelopen in de afgelopen jaren al veranderd? Welke nieuwe sporten zijn er te bedenken? Bekijk de video nu terug en laat jouw Vakkanjers inspireren!

Vakkanjer Explorer | Meedoen Geeft Energie: Gregory Sedoc

Ook de Explorers hebben Gregory Sedoc vragen gesteld. Dit keer stond de vraag centraal Hoe wek je energie op met sport? Gregory vertelden over al bestaande innovaties – zoals voetbalvelden die energie opwekken – en inspireerden de leerlingen met nieuwe ideeën. Bekijk de aflevering nu terug!

Vakkanjer Pioneer | De Ultieme Huldiging: Edith Bosch

De Pioneers kregen alles te horen over de De Ultieme Huldiging van Edith. Wat is nou belangrijk tijdens zo’n huldiging? Waar draait zo’n moment om en hoe kan techniek daaraan bijdragen? Bekijk de aflevering nu terug!

Ook de Explorers hebben Gregory Sedoc vragen gesteld. Dit keer stond de vraag centraal Hoe wek je energie op met sport? Gregory vertelden over al bestaande innovaties – zoals voetbalvelden die energie opwekken – en inspireerden de leerlingen met nieuwe ideeën. Bekijk de aflevering nu terug!

Over OnlineGastles

OnlineGastles is hét platform waar kennis en inspiratie samenkomen. Wij geloven dat iedereen helden nodig heeft. Helden leren je om te ontdekken. Wie je bent. Wat je later wil worden. En wat ervoor nodig is om daar te komen. Wij brengen deze rolmodellen naar de digitale klas, waar ze hun kennis en ervaring delen met leerlingen uit het onderwijs. De lessen zijn leuk, leerzaam, interactief en actueel. Zo maken we het onderwijs nóg leuker en nóg waardevoller.

Meer informatie vind je op onlinegastles.nl