Skip to main content

Dit zijn de locaties voor de halve finales

Om de Vakkanjers nog verder te enthousiasmeren en inspireren, vinden de halve finales dit jaar plaats op wel héle bijzondere, unieke en sportieve locaties. Geheel passend binnen het thema Olympische Spirit! Hiermee brengen we sportinnovaties nog dichterbij de leerlingen. 

 • Maandag 8 april 2024: Omnisport Apeldoorn
  Omnisport is een multifunctioneel gebouw, dat zich voornamelijk richt op wielrennen, atletiek en volleybal. In deze sportaccommodatie zijn een wielerbaan, topsporthal en atletiekbaan gevestigd. Hier worden regelmatig topprestaties geleverd en records gebroken.
  Meer informatie
 • Dinsdag 9 april 2024: Sailing Innovation Centre in Den Haag
  Het Sailing Innovation Centre helpt bij het versnellen van innovaties in de zeilsport. Daarmee ondersteunt het centrum de sportieve ambities van Nederland in de zeilsport en bevordert de belangstelling voor het zeilen.
  Meer informatie
 • Donderdag 11 april 2024: Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen
  Het Nationaal Tennis Centrum de Kegel Amstelveen is een uniek sportcentrum. Bij het NTC vind je de bijzondere combinatie tussen top- en breedtesport. Het beschikt over 28 tennisbanen (waarvan 14 outdoor en 14 indoor), 16 badmintonbanen, een outdoor padelbaan én een buitenfitnessbaan. Elk jaar vinden er competities plaats, zoals de wintercompetitie, jeugdtoernooien en het NK (rolstoel) Tennis indoor.
  Meer informatie
 • Maandag 15 april 2024: Area 51 in Eindhoven
  Bij Area 51 vind je alle vormen van urban culture terug, zoals de urban sports. Hierbij kan je denken aan skateboarden, BMX en stuntsteppen. Tijdens de olympische spelen in Parijs zijn urban sports uitgebreid, waardoor Skateboarden, sportklimmen, surfen en breaking (breakdance) zijn toegevoegd.
  Meer informatie
 • Maandag 16 april 2024: Thialf in Heerenveen
  Thialf, ‘het schaatshart van de wereld’, is het belangrijkste ijsstadion voor topsportschaatsers in Nederland. In- en om Thialf heerst er een unieke schaatssfeer door de historie, de schaatsfans en de beleving in het stadion. Thialf biedt faciliteiten voor jong en oud voor alle disciplines; langebaanschaatsen, shorttrack, ijshockey, kunstrijden, curling en schoonrijden. Grote wedstrijden, toptijden en wereldrecords, feest en een unieke sfeer, dat alles kenmerkt Thialf – Dé plek waar topsporters geschiedenis schrijven.
  Meer informatie

Invulling van de dag

De halve finale duurt één dagdeel. We laten jullie zo snel mogelijk weten of dit de ochtend of de middag wordt. Tijdens de halve finale presenteren de leerlingen hun ideeën aan de jury. Dit jaar bestaat deze uit een jurylid Sportinnovatie, een jurylid Techniek en een jurylid Presentatie. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd voor de leerling én docent! Uiteindelijk kiest de jury welke teams een ticket bemachtigen voor de grote finale van Vakkanjers ‘Olympische Spirit’.

Deze week ontvingen alle scholen een mail met de halve finale waar zij voor zijn ingedeeld. Heb je geen mail ontvangen? Stuur ons een mail op info@vakkanjers.nl.