Skip to main content

Deze scholen gaan alsnog naar de finale

In april vonden de halve finales van Vakkanjers plaats. Helaas grepen een paar scholen nét naast een finaleticket. Maar gelukkig was er nog één kans: een van de felbegeerde wildcards! Afgelopen weken gingen teams uit heel Nederland hard aan de slag om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Dit schooljaar stond volledig in het teken van de ‘Olympische Spirit’. De Olympische Spelen laten zien hoe mooi sport kan zijn. Olympische en Paralympische waarden zijn hier belangrijk bij: vriendschap, respect, excelleren, moed, vastberadenheid, inspiratie en gelijkheid. Leerlingen zijn in teams aan de slag gegaan om de Olympische Spelen technisch te innoveren en onderzoeken hoe we in de toekomst met elkaar kunnen blijven sporten.

Wildcards

Eerder werd al bekend welke teams tijdens de halve finale een finaleticket hebben bemachtigd. Vandaag maken we de finalisten-lijst compleet met de wildcards winnaars! Welke teams zijn de gelukkigen?

Vakkanjer Junior

 • OBS De Wissel, Den Haag
  Memory Makers

Vakkanjer Scout

 • Zone.College, Borculo
  MSRS

Vakkanjer Explorer

 • Lentiz Novilab, Naaldwijk
  De Kaneelkoekjes

Vakkanjer Pioneer

 • Stellingwerf College, Oosterwolde
  Mavootjes SWC
 • SG Helinium Hellevoetsluis
  Tafeltennisbattle Podium
 • SC-Delfland, Delft
  FC-Stoelzitters

Dit jaar reiken we uitzonderlijk drie wildcards uit voor Vakkanjer Pioneer. Eén wildcard gaat naar de school die de meeste online stemmen heeft gehaald. Daarnaast was de jury zo onder de indruk van twee specifieke ideeën tijdens de halve finales, dat we nog twee extra wildcards weggeven. 

We zien alle finalisten tijdens de landelijke finale op dinsdag 4 juni op Papendal in Arnhem.