Skip to main content

Archief

Eerdere edities

Ieder jaar staat een ander maatschappelijk thema centraal. Als school kun je nog steeds gebruik maken van het lesmateriaal van een eerdere editie. Heb je interesse? Neem contact met ons op!

Challenge 2022-2023: ‘Frisse lucht voor leerlingen’

Deze editie staat helemaal in het teken van frisse lucht. Docenten en leerlingen klagen vaak over hoofdpijn, prikkende en droge ogen, vermoeidheid en soms duizeligheid. De meeste scholen moeten de ramen en deuren opengooien en hopen dat de wind voor wat verse lucht zorgt. Dat kan anders. En dat moet anders. Hoe zorgen we er nou voor dat onze scholen voorzien worden van genoeg frisse en schone lucht? Om die vraag te beantwoorden, betrekken we de belangrijkste bewoners van de school zelf: de leerlingen.

Challenge 2021-2022: ‘In het licht van Vincent’

Stap met jouw leerlingen in de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh. Kunnen zij een echte Vincent-beleving bedenken en maken? Zijn werk zintuiglijk nog beter zicht- en tastbaarder te maken, zowel binnen als buiten het museum? Het wordt een uitdagende technische zoektocht naar Vincents werk en talent én dat van jouw leerlingen.

Downloads