Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Voor bedrijven

Investeert uw bedrijf ook in jong talent?

Met Vakkanjers ontdekken scholieren vanaf groep 7 tot en met het vierde jaar van het voortgezet onderwijs hun technische talenten en werken ze aan belangrijke competenties als samenwerken, presenteren en klantcontact. We vragen leerlingen innovatieve ideeën te ontwikkelen en praktijkgerichte oplossingen te bedenken voor een maatschappelijk en realistisch thema. Zo werken we aan de vaardigheden van de vakmensen van morgen. We brengen het onderwijs en het (regionale) bedrijfsleven bij elkaar!

Coachen

Coachen

Bedrijven helpen en inspireren onder meer door het coachen van regionale teams. Hoe pak je zo’n opdracht nou aan? Hoe krijg je de wensen van opdrachtgever scherp? Bedrijven uit de regio van de deelnemers voorzien de deelnemers van bruikbaar advies: leerzaam én een nuttige kennismaking met de praktijk. Ze geven van feedback op hun ideeën en ontwerpen, en helpen bij het uitwerken van hun idee.
Bedrijfsbezoeken

Bedrijfsbezoeken

Kiezen voor een opleiding of beroep is moeilijk voor leerlingen. Kennismaken met de bedrijfspraktijk en het opdoen van levensechte ervaringen is enorm belangrijk om een passende keuze te kunnen maken. De rol als coach bij Vakkanjers kan gemakkelijk gecombineerd worden met een bedrijfsbezoek.

Word ook Vakkanjer Coach!

Medewerkers van (technische) bedrijven kunnen door als rolmodel te fungeren de leerlingen inspireren en ondersteunen. Zo wordt het beroepsperspectief van werken in de techniek nog meer zichtbaar en investeren we samen in jong talent.

De technische sectoren staan te springen om goed opgeleide vakmensen. Met Vakkanjers werken scholen en bedrijven samen aan de vakmensen van de toekomst, met ieder jaar een ander maatschappelijk en technisch vraagstuk. De leerlingen werken in teams van minimaal drie en maximaal vier leerlingen, als een bedrijf in het klein. Van eerste schets tot werkend prototype dat ze pitchen aan een jury. Zo ontwikkelen ze naast technisch vakmanschap ook skills als initiatief nemen, probleem oplossen, teamwork en klantcontact – vaardigheden die onmisbaar zijn in de razendsnel veranderende techniekwereld.

vakkanjers timeline

Coachen

We brengen het onderwijs en het bedrijfsleven bij elkaar! Dat doen we met een bedrijfscoach, iemand uit het bedrijfsleven die vanuit eigen kennis, kunde en ervaring de teams begeleidt tijdens de challenge. De bedrijfscoach verzorgt samen met de leerkracht of docent de kick-off, geeft feedback op de ontwerpen en is jurylid tijdens de schoolfinale. De bedrijfscoach kijkt met een professionele blik mee en geeft realiteit aan de challenge.

De coach trapt de opdracht af tijdens de kick-off met een brainstorm, die online voor je klaar staat. Je begeleidt de Vakkanjers met vragen stellen en geeft feedback op het ontwerp, zoals: Wie is je doelgroep? Waarom heb je deze keuze gemaakt? Hoe werkt je idee? Je voorziet de deelnemers ook van bruikbaar advies: leerzaam én een nuttige kennismaking met de praktijk. Eventueel help je ze ook bij het uitwerken van hun idee. Het uiteindelijke doel is dat de teams het maximale uit zichzelf halen en hun innovatief ontwerp presenteren met een prototype.

  • K_Dekker

  • BF
  • Etro

Laagdrempelig

Voor deelnemende bedrijven is het heel laagdrempelig om hun steentje bij te dragen. We maken namelijk gebruik van het online leerplatform Ozone. Hier bieden wij een kant-en-klaar pakket aan zodat je direct van start kan. In Ozone kun je een uitgebreide training volgen over het geven van een kick-off en effectieve samenwerking met scholen en leerlingen. Daarnaast biedt het platform een digiles waarin het specifieke thema wordt behandeld, inclusief mogelijkheden om je eigen bedrijf te presenteren aan de leerlingen. Zo kunnen jullie samen aan de opdracht werken.

Wat vragen we aan bedrijven die meedoen aan Vakkanjers?

  1. Begeleiden bij de kick-off (1,5 uur) en een vrijblijvende (online) training (2 uur)
  2. Coachen en feedback geven, eventueel in combinatie met een bedrijfsbezoek (vanaf 1 uur)
  3. Jurylid bij de schoolfinale (1 uur)

Wij geven de voorkeur aan om aan alle drie de stappen deel te nemen. In overleg met de school kun je ook aangeven om bijvoorbeeld alleen de kick-off te begeleiden.

Voorpagina wervingsmail min

De challenge van dit jaar: Olympische Spirit

Dit schooljaar staat volledig in het teken van de ‘Olympische Spirit’. De Olympische Spelen laten zien hoe mooi sport kan zijn. Qua beleving, strijd, prestaties, sportiviteit, verbroedering én natuurlijk techniek. Vakkanjers bedenken, creëren en ontwikkelen in teams manieren om de Olympische en
Paralympsiche Spelen technisch te innoveren. Denk aan slimme snufjes toevoegen aan bijvoorbeeld een surfplank of rolstoel, energie opwekken gedurende een race, nieuwe toepassingen aanbrengen om een huldiging nog leuker te maken of een sport zo aanpassen, zodat deze toegankelijk is voor iedereen.

Meer informatie over hoe bedrijven en Vakkanjers samenwerken? Bekijk dan de factsheet. Zin om mee te doen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We sturen dan alle benodigde informatie en koppelen uw bedrijf aan een school uit de buurt. 

Informatiewebinars

Overweeg je om bedrijfscoach te worden? Tijdens een van onze gratis informatie webinars lopen we in 30 minuten het hele Vakkanjers traject met je door. Na afloop van het webinar weet je wat de opdracht is en wat je kunt verwachten als bedrijfscoach. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen. 

  • Donderdag 28 september, van 15:00 - 15:30 uur

Meld je hier aan voor het informatiewebinar

Benieuwd naar de mogelijk­heden?

 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vakkanjers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Contact

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.