Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Een programma van

Challenges

Bedenken. Maken. Teamwork

Vmbo’ers en mbo’ers ontdekken hun vakmanschap met Vakkanjers. Dit doen zij met een technische opdracht voor een échte opdrachtgever. Dit schooljaar is de opdrachtgever de Johan Cruyff Foundation.

De challenge voor 2019 - 2020:
'CREATING SPACE FOR CHILDREN'

In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation vmbo’ers en mbo’ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen. Voor meer informatie of aanmelden klik hier

Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. De Cruyff Foundation, in 1997 opgericht door Nederlands beste voetballer ooit, vindt dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen. Vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederlands gaan daar nu bij helpen.

89044 VAK JCF beeld SCOUT v2 LR

Verschillende opdrachten
In de challenge krijgen de teams verschillende opdrachten, afhankelijk van leerjaar en niveau. Eerstejaars vmbo’ers denken bijvoorbeeld na over innovatieve vernieuwingen voor de Cruyff Courts en Schoolplein14. Derde-en vierdejaars vmbo’ers bedenken ideeën om de (digitale) interactie tussen deelnemers en het Cruyff Court te versterken. De Vakkanjers van het mbo ontwerpen een attractie die de Cruyff Foundation kan inzetten tijdens events. De complete opdrachtomschrijvingen vind je hieronder.

Samen doen
“Met de Johan Cruyff Foundation creëren we over de hele wereld ruimte voor kinderen om te sporten. Daarbij focussen we ons op kwetsbare kinderen. Wij geloven dat ruimte nodig is om je te kunnen ontwikkelen: om zelfvertrouwen te krijgen, vrienden te maken en om te leren gaan met winnen en verliezen”, zegt Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation. “Die ruimtes creëren we vaak met partners die ons versterken, want dan bereik je meer. In de woorden van Johan Cruijff: alleen kan je niks, je moet het samen doen.”

Creativiteit en technische skills
“Daarom gingen we de uitdaging graag aan toen Vakkanjers de Johan Cruyff Foundation benaderde om opdrachtgever te worden van de nieuwe challenge. Met hun creativiteit, onbevangen blik en technische skills kunnen de Vakkanjers prachtige ideeën bedenken om de jeugd meer te laten bewegen, daarvan ben ik overtuigd. De verwachtingen zijn dus hooggespannen, we zijn heel benieuwd.” 

Over Johan Cruyff Foundation
Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Op basis van deze visie richtte Johan Cruijff 22 jaar geleden zijn Cruyff Foundation op. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, Cruyff Courts en Schoolplein14 geeft de Cruyff Foundation wekelijks duizenden kinderen de ruimte om te sporten en te spelen, waar ook ter wereld. Kijk voor meer info op www.cruyff-foundation.org


Download opdrachtomschrijving

Download hier de opdrachtomschrijvingen van Scout, Explorer, Pioneer en Navigator


 • Junior

  Logo

  Innovatiewedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8.

 • Scout

  Logo

  Dé uitdaging voor elke eerstejaars vmbo’er

 • Explorer

  Logo

  Tweede- en derdejaars vmbo’ers verkennen hun skills

 • Pioneer

  Logo

  Bedenken én bouwen voor de vakmensen van morgen (3 + 4 vmbo)

 • Navigator

  Logo

  Gemotiveerde mbo’ers halen in teams het beste uit zichzelf

een programma van

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.