Vakkanjers

Wipmolenlaan 1
3447 GJ Woerden
info@vakkanjers.nl
0348 - 744220

Inschrijven Nieuwsbrief

Challenges

Bedenken. Maken. Presenteren.

Vmbo’ers en mbo’ers ontdekken hun vakmanschap met Vakkanjers. In de Smart Urban Water Challenge daagt de Unie van Waterschappen Vakkanjers uit om ideeën te bedenken om wateroverlast tegen te gaan.

Scout

Logo

Dé uitdaging voor elke eerstejaars vmbo’er

Explorer

Logo

Tweede- en derdejaars vmbo’ers verkennen hun skills

Pioneer

Logo

Bedenken én bouwen voor de vakmensen van morgen (3 + 4 vmbo)

Navigator

Logo

Gemotiveerde mbo’ers halen in teams het beste uit zichzelf

Vakkanjers is een educatief programma waarin leerlingen van het vmbo en mbo een oplossing bedenken voor een technisch vraagstuk. Dat doen ze aan de hand van een realistische opdracht voor een landelijke opdrachtgever. Jongens en meiden ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook vaardigheden als initiatief nemen, presenteren, teamwerk en klantcontact. Deze 21st century skills vormen het fundament van het programma. Met deze aanpak voorziet Vakkanjers in een behoefte aan jonge gemotiveerde vakmensen die meer in hun mars hebben dan alleen technische vaardigheden. Vakkanjers is al 18 jaar lang een begrip in onderwijsland en wordt mogelijk gemaakt door de technische branches.

Door te werken met een echte opdrachtgever laten we techniek in een maatschappelijke context zien. De teams krijgen daarbij begeleiding van een  vakman of -vrouw uit het bedrijfsleven. Zo werken we gezamenlijk aan een nieuwe generatie goed opgeleide en gemotiveerde vakmensen. En geven we jongeren een voorsprong op de arbeidsmarkt, want door mee te doen aan Vakkanjers bewijs je over de juiste vaardigheden te beschikken.

Vakkanjers omvat vier projecten in een doorlopende lijn. Vanaf het eerste jaar vmbo tot en met het mbo bieden we een compleet programma dat past in het curriculum en ingezet kan worden als LOB-activiteit. Docenten worden gedurende het gehele project gecoacht en begeleid. Meedoen is kosteloos.

 

Vakkanjers is een initiatief van:

A+O

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metalektro

OOM

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking

OTIB

Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.