Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Must see

Paniek! Nederland wordt bedreigd door het water

Het regent flink. Niet zozeer in Nederland maar wel in de Ardennen en in delen van het zuiden van Duitsland. Dit heeft samen met het smeltwater als gevolg dat het waterpeil van de Maas en de Rijn snel stijgt. In Duitsland liggen de zandzakken inmiddels al klaar en zijn sommige rivieren zoals de Moezel al buiten hun oevers getreden.

Wat gebeurt er in Nederland met het water?

Ook in Nederland is er van alles in de hand want deze rivieren stromen ook door ons land. In Nijmegen is de Waalkade vrijgemaakt van obstakels (denk aan prullenbakken, lantaarnpalen etc.) en afgesloten voor het verkeer. Rijkswaterstaat houdt de Maas scherp in de gaten en in Woudrichem zijn de stadspoorten voor het eerst in zes jaar weer gesloten. Verder zijn de stuwen bij Driel, Amerongen en Hagestein in de Nederrijn-Lek opgetrokken om het water sneller weg te laten stromen en bij de Haringvlietdam en Afsluitdijk wordt volop gespuid in zee. Verder voeren de waterschappen dijkinspecties uit, zetten ze extra pompen in en sluiten ze de openingen in de waterkeringen.

Spannende tijden achter de dijken

En het is nog niet voorbij want dinsdag wordt er opnieuw heel veel regen in de Ardennen verwacht. En als je dan ook nog achter een afgekeurde dijk woont is dat extra spannend.

Vakkanjers aan de slag tegen wateroverlast

Het regent steeds vaker en harder in Nederland en daarbuiten. Om overstromingen te voorkomen roept de Unie van Waterschappen dit jaar de hulp in van de Vakkanjers. Met hun technisch inzicht en creativiteit bedenken ze met een frisse blik oplossingen voor dit probleem. Meer over de Smart Urban Water Challenge zie hier!


Vakkanjers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Contact

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.