Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Een programma van

Challenge

Vakkanjers aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation

JCF beeld

We hebben heel leuk nieuws! Volgend jaar gaan de Vakkanjers namelijk een opdracht uitvoeren voor de Johan Cruyff Foundation. In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation alle Vakkanjers uit om nieuwe ideeën en oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

Niet kunnen sporten

Niet alle kinderen hebben namelijk de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of omdat ouders niet genoeg geld hebben voor een sportclub. De Cruyff Foundation, in 1997 opgericht door Nederlands beste voetballer ooit, vindt dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen en de Vakkanjers gaan hierbij helpen.

Vakkanjers gaan aan de slag

In de Vakkanjer challenge krijgen alle teams verschillende opdrachten, afhankelijk van leerjaar en niveau. Eerstejaars vmbo’ers denken bijvoorbeeld na over nieuwe ideeën voor de Cruyff Courts en Schoolplein14. Derde-en vierdejaars vmbo’ers bedenken ideeën om de (digitale) interactie tussen deelnemers en het Cruyff Court te versterken. De Vakkanjers van het mbo ontwerpen een attractie die de Cruyff Foundation kan inzetten tijdens events.

Meld je aan

Doet jouw school al mee aan Vakkanjers? Je school kan zich nu al aanmelden via vakkanjers.nl/jcf.

Deel deze story

een programma van

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.