Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Een programma van

Nieuws

Chemische dreiging?!

Chemische dreiging?!

Gelukkig zijn er bij defensie militairen die zijn gespecialiseerd in chemische, biologische, radiologische en nucleaire dreigingen (afgekort: CBRN). Want soms vechten we tegen een onzichtbare tegenstander - naast dreiging van kogels, bommen en andere explosieven. Denk aan zenuwgassen, virussen en bacteriën.
Anouk gaat bij deze speciale eenheid op bezoek en ziet hoe ze te werk gaan en hoe ze deze dreigingen opsporen en neutraliseren.

Een popcornmachine maken van een blikje?

Een popcornmachine maken van een blikje?

Wat als je popcorn wilt maken en je magnetron is stuk en de winkels zijn dicht? Dan maak je natuurlijk zelf je eigen popcornmachine! Niels laat zien hoe makkelijk dat is. Voor je volgende filmavond kun je dit dus helemaal zelf!

Tiny house van karton!

Tiny house van karton!

Wonen in een huis van KARTON?! Wikkelhouse uit Amsterdam bouwt wel heel bijzondere ‘tiny houses’, met karton als belangrijkste bouwmateriaal. Superstevig, volledig flexibel te ontwerpen en 100 procent recyclebaar. Hoe werkt dat ‘wikkelen’? Anouk zoekt het uit!

Vette patronen hydrodippen!

Vette patronen hydrodippen!

Hydro dippen, ook wel hydrographics dipping of waterdippen genoemd is een supertoffe techniek om een print over te brengen op een voorwerp. Maak je eigen design telefoonhoesjes, leuke vader- en moederdagcadeautjes en... wat kun je er eigenlijk niet mee maken??? Niels en Grietje laten zien hoe hydro dipping in zijn werk gaat!

Lassen voor beginners met laskampioen Brenda Vermeiren

Lassen voor beginners met laskampioen Brenda Vermeiren

Belgisch laskampioene van 2018, 5de tijdens EuroSkills, én dus de beste lasvrouw van Europa - Brenda Vermeiren - leert Grietje hoe je moet lassen. Wil jij ook weten hoe dit werkt? Kijk dan deze video. Lassen doe je zo!

Hoe je je veilig vuurwerk afsteekt!?

Hoe je je veilig vuurwerk afsteekt!?

Het nieuwe jaar in knallen maar dan met al je vingers nog op de juiste plek! Niels heeft een oplossing! Namelijk een op afstand bedienbare vuurwerkafsteker. En die kun je helemaal zelf maken!

Je eigen sneeuwkanon maken

Je eigen sneeuwkanon maken

De kerstdagen zijn in zicht en wie wil er nu geen witte kerst!? Met dit sneeuwkanon heb je het helemaal zelf in de hand.
Niels laat je zien hoe je zelf een sneeuwkanon maakt.

Een kermisatrractie bouwen?!

Een kermisatrractie bouwen?!

Van botsauto’s tot reuzenrad, van draaimolen tot hele grote vette attracties. Bij KMG bouwen ze het. Van idee, tot ontwerp,  tot het daadwerkelijk realiseren van zo'n spectaculaire attractie. Hoe gaat dit in zijn werk? En hoe zit het eigenlijk met de veiligheid? Anouk gaat op onderzoek!

Pizza friday whoop whoop!

Pizza friday whoop whoop!

Whoop whoop het is vandaag pizza vrijdag! En je kunt nu zelf je eigen pizza oven bouwen! Niels laat zien hoe je dat doet met een ton. Je kunt hem natuurlijk als open haard voor de winter gebruiken :)

Behind the scenes wereldtour Armin van Buuren

Behind the scenes wereldtour Armin van Buuren

Ze zijn het bedrijf achter shows over de hele wereld. Van wereldtours met Armin van Buuren tot Ultra Music in Miami en Tomorrowland. 250K behoort tot de wereldtop op het gebied van podium- en showontwerp voor de danceindustrie. Maar ze ontwerpen ook de spectaculaire lichtshow in het Philips Stadion tijdens GLOW Eindhoven. Anouk en Grietje nemen je mee in de wereld van 250K, maken kennis met de ontwerpers en mogen zelf aan de knoppen zitten!

Je eigen dokter bibber zenuwspiraal maken!?

Je eigen dokter bibber zenuwspiraal maken!?

Je eigen dokter bibber zenuwspiraal maken!? Niels laat zien hoe dat moet. Samen met Anouk vecht hij uit wie de sterkste zenuwen heeft.

Dit zijn de schoolwinnaars van Vakkanjer Scout!

Dit zijn de schoolwinnaars van Vakkanjer Scout!

De schoolwinnaars van Vakkanjer Scout zijn bekend! Grietje en Anouk verraste de allereerste winnaars op hun eigen school. Check hier de video en welke teams er door zijn naar de maakdagen.

Challenge

Challenge 77 stories

Behind the scenes

Behind the scenes 47 stories

Must see

Must see 41 stories

DIY

DIY 50 stories

een programma van

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.