Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Een programma van

Nieuws

Van stukadoor tot kunstenaar!

Van stukadoor tot kunstenaar!

Met zijn bedrijf Dutch Deco Finish uit Erp werkt Remon van Zoggel voor grote namen als Disney, Nike, Chanel en Louis Vuitton. Hij maakt onder andere sculpturen uit vloeibaar metaal. Ondertussen wordt hij onder de naam Zevous ook steeds bekender als kunstenaar.
Een van zijn bekendste werken is het karma pistool (karma pistol).
Van de kunstbeurs Art Miami tot de sjeik van Dubai, met zijn kunst reist Remon van Zoggel de hele wereld over.

Wij nemen een kijkje achter de schermen bij de man die zijn droom achterna ging: van stukadoor tot kunstenaar.

DIY Lavalamp

DIY Lavalamp

Slaat de verveling toe? Of heb je zin in een super tof experiment? Maak dan je eigen lavalamp. Veel heb je niet nodig. Niels en Grietje laten het zien. Succes gegarandeerd. Veel plezier!

DIY Mini barbeque

DIY Mini barbeque

Zomerse dagen voor de deur? Verrassing voor Vaderdag? Of gewoon lekker even de handen uit de mouwen als je je verveelt? In deze DIY laat Niels zien hoe je een simpel blikje omtovert tot een echt werkende mini-BBQ. Zet de hamburgers maar vast klaar… eet smakelijk!

In 1 minuut een boom kappen!?

In 1 minuut een boom kappen!?

In minder dan één minuut een boom van 30 meter kappen!? Han van Wolters Forest Service laat zien hoe dat in zijn werk gaat met een John Deere Harvester. Anouk gaat een dagje op pad met Han en ziet hoe natuur en techniek samenkomen. Bosbouw 3.0! Kijk je mee?

DIY Bevroren waterstraal

DIY Bevroren waterstraal

Een bevroren waterstraal maken, die niet bevroren is. Huh!? Ja je hoort het goed. Het is super simpel. Je hebt alleen een ballon en elektriciteitstape nodig.
Niels laat je zien hoe en test het met Anouk! Ga jij het ook proberen?

BREKR de Tesla onder de brommers

BREKR de Tesla onder de brommers

Een revolutionaire elektrische brommer uit de Achterhoek die binnenkort op de markt komt. Hoe kom je op zo’n idee? Hoe maak je dat vervolgens werkelijkheid? En wat voor technische snufjes zitten er eigenlijk op? Grietje gaat bij BREKR op bezoek en mag deze gloednieuwe e-brommer ook uitgebreid testen. Kijk je mee?

DIY Zandstralen

DIY Zandstralen

Met zandstralen kun je harde materialen een schuureffect geven. Bijvoorbeeld om roest of verf van een oude auto te verwijderen, voordat je ‘m gaat spuiten. Maar… je kunt nog veel meer zandstralen. En dat is makkelijker dan je denkt. Niels laat zien hoe je zelf een zandstraalpistool maakt en Anouk gaat hier een glas mee zandstralen!

Drone racing!

Drone racing!

FPV Drone racing wordt ook wel de formule 1 van de toekomst genoemd! De race drones leggen een spectaculair parcours af. En als piloot zie je alles vanuit FPV (First Person view) perspectief. Bij Total Drone Xperience leren Anouk en Grietje hoe je moet vliegen. Natuurlijk gaan ze daarna tegen elkaar racen. Wie er wint?! Dat zie je in deze nieuwe Behind the Scenes!

Alle finalisten bekend! Deze leerlingen plaatsen zich voor de finale van Vakkanjers

Alle finalisten bekend! Deze leerlingen plaatsen zich voor de finale van Vakkanjers

Leerlingen groep 7&8 en vmbo'ers bedenken ideeën om jeugd meer te laten bewegen in de halve finales van Vakkanjers

DIY Camera Slider

DIY Camera Slider

Wil jij de video’s naar de next level brengen? Niels laat je zien hoe! Hij bouwt een camera slider waarmee je camera soepel over de rails glijdt en je eenvoudig de vetste beelden maakt. Voor minder dan 25 euro bouw je eigen slider. Actie!

DIY motorfietsonderhoud

DIY motorfietsonderhoud

Wat moet je weten om veilig met je motor op pad te gaan? Wanneer is je band aan vervanging toe? Hoe zit het met de accu, olie, bougies, remblokken, zekeringen, luchtfilter en de uitlaat?
Hoe werkt een motorblok eigenlijk? Hoe wordt die aangedreven? Zo veel vragen! Lucy van Ostade (Geratel) geeft workshops motoronderhoud en legt het allemaal uit aan Grietje.

Cola/mentos experiment!

Cola/mentos experiment!

Het cola/mentos-experiment kennen we allemaal. Gooi een handvol mentos in een fles cola en een plakkerig plafond is gegarandeerd. Maar Niels zou Niels niet zijn als hij voor Testlab weer een heel andere draai geeft aan deze truc. Kijk je mee?

Challenge

Challenge 77 stories

Behind the scenes

Behind the scenes 47 stories

Must see

Must see 41 stories

DIY

DIY 50 stories

een programma van

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.