Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Een programma van

Nieuws

Battlebot bouwen

Battlebot bouwen

Vechtrobots die elkaar te lijf gaan met allerlei wapens. Doel: de tegenstander zo snel mogelijk slopen. Dat zijn de Indi Robot Games. Onze Niels doet ook mee met een zelfgebouwde battlebot. En Anouk neemt het tegen hem op in Testlab!

Solar Boat Team

Solar Boat Team

Een boot die volledig functioneert op zonne-energie en daarmee racen!? Het Solar Boat Team is een Dreamteam van de TU Delft en bewijst hiermee dat duurzame energie de toekomst is, ook op het water! Het team ging de uitdaging aan om in één jaar tijd een razendsnelle boot op zonne-energie te ontwerpen, te produceren en ermee te racen. Eva Smits, chief engineer van het Solar Boat Team, laat Anouk zien hoe dit eraan toe gaat!

Diy kruisboog maken en schieten

Diy kruisboog maken en schieten

Altijd al als Robin Hood of Willem Tell door het leven willen gaan? Met deze zelfgemaakte kruisboog steel je de show! Niels laat je zien hoe je zelf een kruisboog kunt maken en doet een wedstrijdje met Anouk. Wie schiet er in de roos? Dat zie je in deze nieuwe Testlab!

Hoe sterk is keukenpapier?

Hoe sterk is keukenpapier?

Keukenpapier kun je makkelijk scheuren... maar toch is het veel sterker dan je zou denken. Hoe sterk? Dat testen Niels en Anouk voor ons in deze nieuwe Testlab!

Winnaars Vakkanjer Challenge 2020 bekend!

Winnaars Vakkanjer Challenge 2020 bekend!

Het was een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge met een live uitzending die online uitgezonden werd. Hier presenteerden de beste teams hun oplossingen en ideeën. De vier beste teams vielen in de prijzen.

Een 100% circulaire fiets?!

Een 100% circulaire fiets?!

De ultieme duurzame fiets. 100% circulair! Gemaakt van volledig recyclebaar kunststof. Deze fiets, van Dutchfiets, is bedacht door Johannes. Hij vertelt ons hoe hij dit gedaan heeft. Anouk neemt een kijkje.

Finale Vakkanjer Challenge gaat door ondanks corona

Finale Vakkanjer Challenge gaat door ondanks corona

Ondanks de coronamaatregelen kan de finale van de Vakkanjer Challenge in juni toch doorgaan als online variant. De komende twee weken pitchen alle finalisten hun prototypes in een speciale Vakkanjer-bus die langs scholen door het hele land rijdt. De finale inclusief alle presentaties wordt online live uitgezonden op 10 en 11 juni.

DIY Stabilizer

DIY Stabilizer

Mooie, professionele en stabiele films maken doe je met een telefoon of camera stabilizer. En die stabilizer maak je gewoon zelf voor en paar tientjes! Niels heeft er vast eentje gemaakt en laat zien hoe je dit doet. Uiteraard moet hij even getest worden en dat doet Grietje. Camera, lights, action!

Rijdend bierkrat

Rijdend bierkrat

Waarom fietsen naar school als je ook een origineel vervoersmiddel kan hebben! Met deze rijdende bierkrat steel je sowieso de show. Niels laat zien hoe je hem zelf kunt maken en test hem even uit ;-)

WWF daagt Vakkanjers uit met nieuwe challenge!

WWF daagt Vakkanjers uit met nieuwe challenge!

Het Wereld Natuur Fonds is de nieuwe opdrachtgever van de Vakkanjer Challenge voor het komende schooljaar. In de WWF Wildlife Challenge daagt het Wereld Natuur Fonds leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar vmbo uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken zodat mensen en wilde dieren beter samen kunnen leven. Scholen kunnen zich nu al aanmelden via www.vakkanjers.nl/wwf.

DIY Chillstoel maken!

DIY Chillstoel maken!

Deze super toffe chillstoel zelf maken? Dat kan! Gewoon met een vat. Niels laat zien hoe je dit doet en Anouk test hem even uit ;-)
Nog leuker: deze stoel kun je ook winnen! Laat weten in de comments waarom jij deze stoel zou moeten winnen en wie weet!?

DIY Oud-Hollands snoepschieten!

DIY Oud-Hollands snoepschieten!

Als de verveling toeslaat, dan heeft Niels wat leuks bedacht: oud-Hollands snoepschieten. In deze DIY laat Niels zien hoe je van een oude muizenval een katapult maakt. Wat wil je nog meer ;-) Maken dus! En testen maar!

Challenge

Challenge 77 stories

Behind the scenes

Behind the scenes 47 stories

Must see

Must see 41 stories

DIY

DIY 50 stories

een programma van

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.