Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Een programma van

Nieuws

DIY Hitteschild

DIY Hitteschild

Er zijn soms momenten dat je niet wilt dat je hand of je chocolade-ei verbrandt ;-) Dan kun je een hitteschild gebruiken. Dit kun je heel makkelijk zelf maken van maizena, bakingsoda en houtlijm. Niels laat je zien hoe.

Battle Mastermilo vs Niels - deel 2

Battle Mastermilo vs Niels - deel 2

De langverwachte battle (deel 2) tussen Niels en Mastermilo is on! Niels en Mastermilo bouwden zelf een eigen voertuig. Hiermee nemen ze het tegen elkaar op. Wie is de snelste? Wie het behendigst? En wie is het beste op ruig terrein? Wie kan er een stijle helling op rijden? En wie komt aan de overkant van het water? We gaan het zien in de battle Mastermilo vs Niels.

Battle Mastermilo vs Niels

Battle Mastermilo vs Niels

De langverwachte battle tussen Niels en Mastermilo is on! Niels en Mastermilo bouwden zelf een eigen voertuig. Hiermee nemen ze het tegen elkaar op. Wie is de snelste? Wie het behendigst? En wie is het beste op ruig terrein? We gaan het zien in de battle Mastermilo vs Niels - part 1. Houd ons kanaal in de gaten en check binnenkort part 2.

Smoothie machine

Smoothie machine

Zin in een heerlijke frisse watermeloen-smoothie? Super leuk en makkelijk zelf te maken. Je hebt alleen een boormachine, een ijzerdraadje en een watermeloen nodig! ;-)
Anouk en Niels zeggen: proost!

Spoedcursus graafmachinist!

Spoedcursus graafmachinist!

Altijd al je eigen zwembad willen graven? Anouk wel. En daarom krijgt zij een spoedcursus graafmachinist bij IPC. Na instructie mag ze het enorme gevaarte helemaal zelf besturen. Of dat goed gaat?!

Battlebot bouwen

Battlebot bouwen

Vechtrobots die elkaar te lijf gaan met allerlei wapens. Doel: de tegenstander zo snel mogelijk slopen. Dat zijn de Indi Robot Games. Onze Niels doet ook mee met een zelfgebouwde battlebot. En Anouk neemt het tegen hem op in Testlab!

Solar Boat Team

Solar Boat Team

Een boot die volledig functioneert op zonne-energie en daarmee racen!? Het Solar Boat Team is een Dreamteam van de TU Delft en bewijst hiermee dat duurzame energie de toekomst is, ook op het water! Het team ging de uitdaging aan om in één jaar tijd een razendsnelle boot op zonne-energie te ontwerpen, te produceren en ermee te racen. Eva Smits, chief engineer van het Solar Boat Team, laat Anouk zien hoe dit eraan toe gaat!

Diy kruisboog maken en schieten

Diy kruisboog maken en schieten

Altijd al als Robin Hood of Willem Tell door het leven willen gaan? Met deze zelfgemaakte kruisboog steel je de show! Niels laat je zien hoe je zelf een kruisboog kunt maken en doet een wedstrijdje met Anouk. Wie schiet er in de roos? Dat zie je in deze nieuwe Testlab!

Hoe sterk is keukenpapier?

Hoe sterk is keukenpapier?

Keukenpapier kun je makkelijk scheuren... maar toch is het veel sterker dan je zou denken. Hoe sterk? Dat testen Niels en Anouk voor ons in deze nieuwe Testlab!

Winnaars Vakkanjer Challenge 2020

Winnaars Vakkanjer Challenge 2020

Het was een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge met een live uitzending die online uitgezonden werd. Hier presenteerden de beste teams hun oplossingen en ideeën. De vier beste teams vielen in de prijzen.

Een 100% circulaire fiets?!

Een 100% circulaire fiets?!

De ultieme duurzame fiets. 100% circulair! Gemaakt van volledig recyclebaar kunststof. Deze fiets, van Dutchfiets, is bedacht door Johannes. Hij vertelt ons hoe hij dit gedaan heeft. Anouk neemt een kijkje.

Finale Vakkanjer Challenge gaat door ondanks corona

Finale Vakkanjer Challenge gaat door ondanks corona

Ondanks de coronamaatregelen kan de finale van de Vakkanjer Challenge in juni toch doorgaan als online variant. De komende twee weken pitchen alle finalisten hun prototypes in een speciale Vakkanjer-bus die langs scholen door het hele land rijdt. De finale inclusief alle presentaties wordt online live uitgezonden op 10 en 11 juni.

Nieuws

Nieuws 84 stories

Inspiratie

138 stories

een programma van

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.