Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Een programma van

Stories

Ontdek. Kijk. Ontmoet.

Raket voor 60 cent

Raket voor 60 cent

Geen confettipopper maar een raketschieter? Weer eens wat anders ;-)
Je kunt je eigen raketschieter maken met een confettipopper, en dat dus voor maar 60 cent!! Niels laat je zien hoe je dit zelf eenvoudig maakt. Hoe ver schiet je jouw raket de lucht in?

DIY Vuurtornado

DIY Vuurtornado

Wil je er tijdens de koude wintermaanden een beetje gezellig bij zetten. Maak dan je eigen vuurtornado. Super gezellig voor in huis of in de tuin. Niels laat je zien hoe je dit zelf maakt.

Race shopping cart maken?

Race shopping cart maken?

Niels battlede onlangs met MasterMilo in deze zelfgemaakte race shopping cart. Hoe hij een winkelwagen ombouwde tot race-monster zie je hier!

Halloween special FX

Halloween special FX

Wil je je buren of familie laten schrikken? Maak dan nu je eigen halloween pompoen met special effects - licht èn rook. Super scary! Niels en Anouk doen het voor. Happy halloween!

CNC-verspanen voor beginners | Leren CNC-verspanen

CNC-verspanen voor beginners | Leren CNC-verspanen

CNC-verspanen? Wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat? Liwald, praktijkopleider bij MSG, vertelt er alles over en leert Anouk hoe je moet CNC-verspanen.

Computer numerical control ofwel CNC is het computergestuurd regelen van werktuigmachines (verspaningstechniek). Daarmee kun je heel nauwkeurig, met hulp van een freesmachine, verschillende soorten kunststoffen bewerken zoals metaal, kunststof of hout.

Wil jij ook weten hoe CNC-verspanen werkt? Kijk dan deze Behind the Scenes video. CNC-verspanen doe je zo!

DIY Hitteschild

DIY Hitteschild

Er zijn soms momenten dat je niet wilt dat je hand of je chocolade-ei verbrandt ;-) Dan kun je een hitteschild gebruiken. Dit kun je heel makkelijk zelf maken van maizena, bakingsoda en houtlijm. Niels laat je zien hoe.

Battle Mastermilo vs Niels - deel 2

Battle Mastermilo vs Niels - deel 2

De langverwachte battle (deel 2) tussen Niels en Mastermilo is on! Niels en Mastermilo bouwden zelf een eigen voertuig. Hiermee nemen ze het tegen elkaar op. Wie is de snelste? Wie het behendigst? En wie is het beste op ruig terrein? Wie kan er een stijle helling op rijden? En wie komt aan de overkant van het water? We gaan het zien in de battle Mastermilo vs Niels.

Battle Mastermilo vs Niels

Battle Mastermilo vs Niels

De langverwachte battle tussen Niels en Mastermilo is on! Niels en Mastermilo bouwden zelf een eigen voertuig. Hiermee nemen ze het tegen elkaar op. Wie is de snelste? Wie het behendigst? En wie is het beste op ruig terrein? We gaan het zien in de battle Mastermilo vs Niels - part 1. Houd ons kanaal in de gaten en check binnenkort part 2.

Smoothie machine

Smoothie machine

Zin in een heerlijke frisse watermeloen-smoothie? Super leuk en makkelijk zelf te maken. Je hebt alleen een boormachine, een ijzerdraadje en een watermeloen nodig! ;-)
Anouk en Niels zeggen: proost!

Spoedcursus graafmachinist!

Spoedcursus graafmachinist!

Altijd al je eigen zwembad willen graven? Anouk wel. En daarom krijgt zij een spoedcursus graafmachinist bij IPC. Na instructie mag ze het enorme gevaarte helemaal zelf besturen. Of dat goed gaat?!

Battlebot bouwen

Battlebot bouwen

Vechtrobots die elkaar te lijf gaan met allerlei wapens. Doel: de tegenstander zo snel mogelijk slopen. Dat zijn de Indi Robot Games. Onze Niels doet ook mee met een zelfgebouwde battlebot. En Anouk neemt het tegen hem op in Testlab!

Solar Boat Team

Solar Boat Team

Een boot die volledig functioneert op zonne-energie en daarmee racen!? Het Solar Boat Team is een Dreamteam van de TU Delft en bewijst hiermee dat duurzame energie de toekomst is, ook op het water! Het team ging de uitdaging aan om in één jaar tijd een razendsnelle boot op zonne-energie te ontwerpen, te produceren en ermee te racen. Eva Smits, chief engineer van het Solar Boat Team, laat Anouk zien hoe dit eraan toe gaat!

Challenge

Challenge 77 stories

Behind the scenes

Behind the scenes 46 stories

Must see

Must see 41 stories

DIY

DIY 49 stories

een programma van

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.