Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Nieuws

We tellen af: nog 3 weken tot Vakkanjers Live!

Nog heel even en dan verandert de Werkspoorkathedraal in Utrecht op donderdag 14 juni in een grote techniekarena tijdens Vakkanjers LIVE. 1.400 leerlingen ontdekken de techniek achter een groot festival en zien de finales van de Vakkanjer Challenges: vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederland presenteren deze dag hun oplossingen voor wateroverlast aan de opdrachtgever de Unie van Waterschappen.

De challenge van de Unie van Waterschappen

Ruim zesduizend leerlingen van 130 scholen gingen afgelopen schooljaar aan de slag voor de waterschappen. “Het regent steeds vaker en harder in Nederland. Laatst nog viel er in Drenthe op bepaalde plaatsen 64 millimeter regen. Dat is meer dan de totale neerslag die normaal gesproken in de hele maand mei valt”, aldus dijkgraaf Hetty Klavers van de Unie van Waterschappen, dat dit jaar opdrachtgever is van Vakkanjers. “Daarom hebben we ook de hulp van de Vakkanjers ingeroepen. Met hun technisch inzicht en creativiteit kunnen ze met een frisse blik oplossingen bedenken voor ons werk.”

 Van sponsdam tot Urban Water Storage

De Vakkanjers bedachten op hun scholen de meest spannende ideeën: van een SmartWaterHotel een sponsdam tot een complete Urban Water Storage met monitoringssysteem waarmee waterschappen de beschikbare opvangcapaciteit kunnen vergroten en volgen. De teams met de beste oplossingen pitchen hun prototypes voor jury en publiek tijdens Vakkanjers LIVE.

Behind the scenes van een festival

Alle bezoekers krijgen daarnaast een kijkje ‘behind the scenes’ van een festival. Ze ervaren wat er allemaal nodig is voor het opzetten van een groot event als Lowlands, Pinkpop of Mysteryland. Zo zitten de leerlingen zelf achter de knoppen van het licht en geluid, kunnen ze decors lassen, 3D printen, een podium ontwerpen, andere festivals bezoekers via virtual reality en nog veel meer.

Ontdek het volledige programma op vakkanjers.live.

Mastermilo

Een van de highlights van Vakkanjers LIVE is YouTube-held Mastermilo. In de Werkspoorkathedraal bouwt hij in één dag zijn beroemde wipkar. Einde middag verzorgt Mastermilo een demonstratie met een rijdende wipkar. Ondertussen legt hij  alles vast voor een spectaculaire video op zijn eigen YouTube-kanaal.

Bezoek Vakkanjers Live

Wil je zelf ook een kijkje nemen? Schrijf je dan in op www.vakkanjers.live. Tot 14 juni in de Werkspoorkathedraal!


Vakkanjers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Contact

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.