Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Een programma van

Voor leerkrachten Primair Onderwijs

Ontdekken. Oriënteren. Ontwikkelen.

Met de Vakkanjer Junior Innovation Challenge gaan leerlingen uit groep 7 en 8 aan de slag met een probleem uit het bedrijfsleven. Een educatief programma waarin leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren een innovatieve oplossing bedenken voor een echt probleem.
In een interactieve gastles van twee uur gaan leerlingen aan de slag. Een gastdocent van een bedrijf uit de buurt vertelt over de uitdagingen waar zij voor staan. Dan begint de challenge en wordt de klas uitgedaagd op innovatieve ideeën te bedenken voor het bedrijf of ze gaan aan de slag met een ander goed idee. Dit idee presenteren ze in een pitchvideo die tijdens de les wordt opgenomen. De gastdocent kiest een klassenwinnaar. De beste 10 ideeën gaan door naar de finale waar de jury hun idee beoordeelt.

Leerlingen ontdekken en ontwikkelen hun vakmanschap met Vakkanjers. Met een echte uitdaging uit het bedrijfsleven dagen we leerlingen uit innovatieve ideeën te ontwikkelen en oplossingen te bedenken. Een opdracht waarmee leerlingen waardevolle stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling.

Realistische opdracht

Realistische opdracht

De Vakkanjers opereren als een bedrijf in het klein voor een echte opdrachtgever met een echte opdracht. In teamverband bedenken (en in sommige gevallen bouwen) de leerlingen een innovatief idee. Leerzaam, authentiek en leuk.

Factsheet voor scholen

Meer samenwerking met bedrijven

Meer samenwerking met bedrijven

Vakkanjers brengt school en bedrijfsleven bij elkaar. Bedrijven geven gastlessen, ondersteunen de leerlingen met advies, hebben zitting in de jury en geven feedback. Samen kunnen scholen en bedrijven er zo voor zorgen dat het onderwijs beter aansluit op de bedrijfspraktijk en andersom.

Meedoen

Interesse om mee te doen met Vakkanjers?

Het maximaal aantal deelnemende scholen is bereikt, je kunt je nog wel inschrijven voor de reservelijst.
Zodra er een plek beschikbaar komt zullen wij contact opnemen. Ook zullen wij je bij een volgende editie als eerste op de hoogte brengen zodra de inschrijvingen weer geopend zijn.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Challenges

 • Junior

  Logo

  Innovatiewedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8.

 • Scout

  Logo

  Dé uitdaging voor elke eerstejaars vmbo’er

 • Explorer

  Logo

  Tweede- en derdejaars vmbo’ers verkennen hun skills

 • Pioneer

  Logo

  Bedenken én bouwen voor de vakmensen van morgen (3 + 4 vmbo)

 • Navigator

  Logo

  Gemotiveerde mbo’ers halen in teams het beste uit zichzelf

een programma van

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.