Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
0348 - 744220

Inschrijven Nieuwsbrief

Voor docenten MBO

Ontdekken. Oriënteren. Ontwikkelen.

Mbo’ers ontdekken en ontwikkelen hun vakmanschap met Vakkanjers. Dit jaar met een innovatieve opdracht voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei, die de Vakkanjers uitdaagt hun kijk op vrijheid te verbeelden in een eigentijds moNUment. Een monument dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Onderweg werken de deelnemers aan 21st century skills die ze later in hun loopbaan goed kunnen gebruiken. Gaan jouw studenten de uitdaging aan en doen ze mee aan Vakkanjer Navigator?

De opdracht maak een moNUment

In de challenge geven de Navigator teams een eigentijdse invulling aan het begrip vrijheid. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie. De teams bouwen een eigen moNUment dat verbonden met andere ontwerpen tot één groot monument kan uitgroeien, waaraan elk jaar nieuwe elementen kunnen worden toegevoegd. Ontwerpeisen van de opdracht zijn naast de modulaire opzet onder meer gebruik van duurzame materialen en robuustheid. De Navigators halen inspiratie uit de ontwerpen van de Scouts en maken een ontwerp dat een podium kan bieden aan losse elementen, zoals een Light Cube. We hebben het dus over een dragende constructie.

Ondersteuning

Docenten spelen in de nieuwe opzet van het Vakkanjerprogramma een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van 21st century skills bij de leerlingen. Hierin krijgen ze van start tot finish ondersteuning en worden ze van A tot Z ontzorgd. Onder meer met een Coach (procesbegeleiding), een Activator (gedelegeerd opdrachtgever en juryvoorzitter) en een Trainer (workshops en online coaching leerlingen). Ook de organisatie van de workshops en finales worden volledig door Vakkanjers verzorgd.

Realistische opdracht

Realistische opdracht

De Vakkanjers opereren als een bedrijf in het klein voor een echte opdrachtgever met echte opdrachten. Denk aan landelijke organisaties als Natuurmonumenten, het Rode Kruis of de Unie van Waterschappen. In teamverband bedenken (en in sommige gevallen bouwen) de leerlingen hun eigen oplossing. Leerzaam, authentiek en leuk.

Factsheet Navigator

21st century skills

21st century skills

Bedrijven vragen om vakmensen die technisch goed zijn onderlegd én beschikken over de juiste beroepshouding en niet-technische skills. Als Vakkanjers ontwikkelen de studenten daarom vaardigheden als samenwerken, presenteren en nog veel meer. Skills waar ze hun hele carrière plezier van hebben. Bovendien hebben ze als Vakkanjer een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Meer samenwerking met bedrijven

Meer samenwerking met bedrijven

Vakkanjers brengt school en bedrijfsleven bij elkaar. Bedrijven ondersteunen de deelnemers met advies, hebben zitting in de jury en geven feedback en organiseren bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken. Samen kunnen scholen en bedrijven er zo voor zorgen dat het onderwijs beter aansluit op de bedrijfspraktijk en andersom.

Meedoen

Interesse om mee te doen met Vakkanjers?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Challenges

Scout

Logo

Dé uitdaging voor elke eerstejaars vmbo’er

Explorer

Logo

Tweede- en derdejaars vmbo’ers verkennen hun skills

Pioneer

Logo

Bedenken én bouwen voor de vakmensen van morgen (3 + 4 vmbo)

Navigator

Logo

Gemotiveerde mbo’ers halen in teams het beste uit zichzelf

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.