Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Een programma van

Voor docenten MBO

Ontdekken. Oriënteren. Ontwikkelen.

Mbo’ers ontdekken en ontwikkelen hun vakmanschap met Vakkanjers. Dit jaar met een innovatieve opdracht voor de Johan Cruyff Foundation, die de Vakkanjers uitdaagt innovatieve ideeën en oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen. Een monument dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Onderweg werken de deelnemers aan 21st century skills die ze later in hun loopbaan goed kunnen gebruiken. Gaan jouw studenten de uitdaging aan en doen ze mee aan Vakkanjer Navigator?

De opdracht: maak een Multi Player

In de challenge ontwerpen de Navigator teams een eyecatcher / attractie, een ‘Multi Player’, die de Cruyff Foundation kan inzetten bij evenementen. Een uitdagende en aantrekkelijke attractie, waarbij beweging nodig is om een woweffect te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een fietsblender, ijsmaker of een energieopwekkende dansvloer die op festivals de show stelen. De opdracht is open en vrij, maar wordt ingekaderd door een aantal randvoorwaarden. Dit met het oog op haalbaarheid, toegankelijkheid, duurzaamheid en veiligheid.

Ondersteuning

Docenten spelen in de nieuwe opzet van het Vakkanjerprogramma een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van 21st century skills bij de leerlingen. Hierin krijgen ze van start tot finish ondersteuning en worden ze van A tot Z ontzorgd. Onder meer met een coach (procesbegeleiding), een activator (gedelegeerd opdrachtgever en juryvoorzitter) en een Trainer (workshops en online coaching leerlingen). Ook de organisatie van de workshops en finales worden volledig door Vakkanjers verzorgd.

Realistische opdracht

Realistische opdracht

De Vakkanjers opereren als een bedrijf in het klein voor een echte opdrachtgever met echte opdrachten. Landelijke organisaties zoals Natuurmonumenten, het Rode Kruis, de Unie van Waterschappen, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en dit jaar de Johan Cruyff Foundation. In teamverband bedenken (en in sommige gevallen bouwen) de leerlingen hun eigen oplossing. Leerzaam, authentiek en leuk.

Factsheet Navigator

21st century skills

21st century skills

Bedrijven vragen om vakmensen die technisch goed zijn onderlegd én beschikken over de juiste beroepshouding en niet-technische skills. Als Vakkanjers ontwikkelen de studenten daarom vaardigheden als samenwerken, presenteren en nog veel meer. Skills waar ze hun hele carrière plezier van hebben. Bovendien hebben ze als Vakkanjer een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Meer samenwerking met bedrijven

Meer samenwerking met bedrijven

Vakkanjers brengt school en bedrijfsleven bij elkaar. Bedrijven ondersteunen de deelnemers met advies, hebben zitting in de jury en geven feedback en organiseren bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken. Samen kunnen scholen en bedrijven er zo voor zorgen dat het onderwijs beter aansluit op de bedrijfspraktijk en andersom.

Meedoen

Interesse om mee te doen met Vakkanjers?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Challenges

 • Junior

  Logo

  Innovatiewedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8.

 • Scout

  Logo

  Dé uitdaging voor elke eerstejaars vmbo’er

 • Explorer

  Logo

  Tweede- en derdejaars vmbo’ers verkennen hun skills

 • Pioneer

  Logo

  Bedenken én bouwen voor de vakmensen van morgen (3 + 4 vmbo)

 • Navigator

  Logo

  Gemotiveerde mbo’ers halen in teams het beste uit zichzelf

een programma van

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.