Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Veijver is nu
een écht bedrijf

Vakkanjers de markt op met eigen vinding

Nils Ruijgt, Alex Verweij, Jurriaan Katsman en Jelle van der Sar zitten nog in hun tweede jaar van de engineeringopleiding van ROC Mondriaan, maar de visitekaartjes voor hun bedrijf Veijver zijn al gedrukt en de site is in de lucht. Hun product: een wateropvang die met behulp van software kan anticiperen op de weersverwachting. Zo voorkomt de ‘smart urban water storage’ overbelasting van het rioleringsstelsel.

Kans

“Toen we aan Vakkanjers begonnen, vonden we het allemaal best spannend”, zegt teamlid Alex Verweij. “Zo’n project hadden we nog nooit gedaan. Maar het was tegelijkertijd een kans om iets groots neer te zetten. In het begin gaan de ideeën alle kanten uit. Dan moet je gaan wegstrepen, tot je bij het beste basisontwerp komt. Op basis van betaalbaarheid, haalbaarheid en functionaliteit.”

Innovation Expo

Alex en zijn teamgenoten wonnen met hun idee voor de Unie van Waterschappen niet alleen Vakkanjers, ze mochten hun product ook presenteren tijdens de Innovation Expo 2018 in Rotterdam. En dat terwijl pitchen niet Alex’ grootste hobby is. “Tijdens Vakkanjers LIVE heb ik de presentatie gedaan. En uiteindelijk heb ik er toch een mooi verhaal gehouden voor veel publiek. Dat neem je mee.”

Nieuwe ideeën

“We kijken met veel plezier terug op Vakkanjers. We hebben er veel tijd in gestoken, maar dat was het allemaal waard. We hebben nu een eigen bedrijf en volgen als tweedejaars mbo’ers een hbo-minor. Dat was nooit gebeurd als we niet hadden meegedaan. We zijn ook nog steeds in gesprek met de Unie van Waterschappen over hoe we ons waterreservoir verder kunnen vermarkten. En ondertussen hebben we ook alweer nieuwe andere ideeën waarmee we aan de slag willen.”

Vakkanjers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Contact

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.