Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

‘Laat kinderen zo vroeg mogelijk kennismaken met techniek’

janvnierop

Jan van Nierop, Ambassadeur Nieuw VMBO en Sterk Techniekonderwijs (STO), was één van de sprekers tijdens de Vakkanjers LIVE-kennislunch. Hij roept scholen op nog meer de samenwerking te zoeken – onderling en met het bedrijfsleven. ‘Techniek is overal. Daarom is techniek ook enorm belangrijk in het onderwijs.”

Van Nierop hoopt dat nog meer scholen werk gaan maken van techniek – er liggen volop kansen voor een nieuwe generatie vakmensen. “Scholen in het voortgezet onderwijs zouden nog meer kunnen samenwerken met het basisonderwijs, om kinderen zo vroeg mogelijk te laten kennis met techniek en technologie. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Wisselwerking

Ook in het voortgezet onderwijs zelf geldt in de ogen van Van Nierop ‘hoe vroeger, hoe beter’. “Je kunt al vanaf de eerste klas technische elementen toevoegen. Denk aan vakken als wiskunde en natuurkunde of andere vakken. Later kun je meer de diepte in, maar zorg dat je in de onderbouw ook al aan de slag gaat met techniek en technologie. Liefst in wisselwerking met bedrijven. Je kunt het niet alleen.”

Bezig zijn

Voor en na zijn presentatie had Van Nierop de tijd om rond te kijken in de Werkspoorkathedraal. “Dit is een prachtig evenement. Je ziet overal enthousiaste kinderen en je ziet ze vooral enthousiast bezig zijn. Daar gaat het natuurlijk wel om. Niet alleen kijken, maar vooral dingen doen. Met allerlei nieuwe technieken, dat prikkelt enorm.”

Vakkanjers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Contact

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.