Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

‘Echte uitdaging voor de leerlingen’

Dit schooljaar doet een recordaantal van ruim 8.500 leerlingen mee aan de verschillende Vakkanjer Challenges. Voor Vakkanjer Scout hebben zich 105 vmbo-scholen aangemeld, bij Explorer en Pioneer zijn er respectievelijk 33 en 35 deelnemende scholen. Tabor College d'Ampte uit Hoorn is een van die scholen. “Dit is een extra uitdaging voor de leerlingen. Die geven we ze graag.”

Zo’n tachtig leerlingen van Tabor College d'Ampte (drie klassen Scouts, één klas Pioneers) gaan de komende maanden aan de slag voor Nationaal Comité 4 en 5 mei. De Pioneers konden vorige week al kennismaken met de opdrachtgever tijdens de kick-off in Zaandijk. “De volledige derde klas (mavo) PIE doet mee”, zegt Patrick Schoone Vakgroepleider Multitechniek. “Dat is ook praktisch voor ons als docenten. Natuurlijk kost het ons tijd, vooral bij de opstart. Maar dat heb je er graag voor over als je ziet wat het doet met de leerlingen en hoe ze presteren.”

Extra motivatie

Schoone ziet de deelname aan Vakkanjers als een waardevolle aanvulling op het reguliere lesprogramma. “Dat zit ‘m vooral in de levensechte opdracht, voor een echte opdrachtgever. Dat motiveert de leerlingen altijd meer dan een simulatie. Bij veel schoolopdrachten maak je iets, krijg je een cijfer en mag je het vervolgens weer afbreken. Nu ga je aan de slag met een echte uitdaging, met een blijvend resultaat.”

Teamopdracht

De Pioneers maken dit jaar een lichtmonument in de vorm van een light cube, die ze zelf ontwerpen, bouwen en programmeren. Een teamopdracht waarin het aankomt op verschillende technische skills én samenwerken. “Er zit van alles een beetje in de opdracht”, zegt Patrick Schoone. “Metaal, programmeren, elektro. En het komt niet uit een boekje. Dus zie je dat de leerlingen er alles uit willen halen. Wat ze leuk vinden, doen ze goed en met enthousiasme.”

Bekijk hier de ideeën van Vakkanjers Pioneers voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Vakkanjers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Contact

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.