Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Voor leerkrachten Primair Onderwijs

Ontdekken. Oriënteren. Ontwikkelen.

Vakkanjer Junior is een uitvindwedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8. Leerlingen gaan aan de slag met een urgent en realistisch probleem. Een educatief programma waarin leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren een innovatieve oplossing bedenken voor een technisch vraagstuk.
Tijdens een interactieve kick-off van twee uur gaan leerlingen aan de slag. Dan begint de challenge en wordt de klas uitgedaagd om oplossingen en ideeën te bedenken. Dit idee werken ze uit tot tekening. De schoolwinnaars gaan door naar de halve finale. Deelname versterkt de samenwerking met het (regionale) bedrijfsleven: bedrijven helpen en inspireren de teams onder meer door het geven van feedback op hun ideeën en ontwerpen.
Tijdbeslag van de opdracht is ongeveer 10 uur, verspreid over ongeveer een vier tot zes weken.

Leerlingen ontdekken en ontwikkelen hun vakmanschap met Vakkanjers. Met een urgent en realistisch vraagstuk dagen we leerlingen uit innovatieve ideeën te ontwikkelen en oplossingen te bedenken. Hiermee zetten leerlingen leerlingen waardevolle stappen in hun ontwikkeling. Informatie over de challenge voor schooljaar 2021-2022? Zie dan hier

Realistische opdracht

Realistische opdracht

De Vakkanjers opereren als een bedrijf in het klein en gaan aan de slag met een urgent en realistisch probleem. In een techniek challenge worden leerlingen uitgedaagd door landelijke organisaties zoals het Rode Kruis, de Unie van Waterschappen, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de Johan Cruyff Foundation, het Wereld Natuur Fonds en het Van Gogh Museum en ASML. Dit jaar gaan leerlingen aan de slag met een urgente en realistische opdracht. In de challenge ‘Frisse lucht’ gaan leerlingen op zoek naar nieuwe manieren om hun eigen school en omgeving zo gezond mogelijk te maken met voldoende frisse lucht. In teamverband bedenken (en in sommige gevallen bouwen) de leerlingen hun eigen oplossing. Leerzaam, authentiek en leuk. Bekijk hier de factsheet van de opdracht voor dit schooljaar:

Bekijk de brochure

Meer samenwerking met bedrijven

Meer samenwerking met bedrijven

Vakkanjers brengt school en bedrijfsleven bij elkaar. Bedrijven helpen en inspireren onder meer door het coachen van regionale teams. Bedrijven uit de regio van de deelnemers voorzien de deelnemers van bruikbaar advies: leerzaam én een nuttige kennismaking met de praktijk. Ze geven van feedback op hun ideeën en ontwerpen, en helpen bij het uitwerken van hun idee. Samen kunnen scholen en bedrijven er zo voor zorgen dat het onderwijs beter aansluit op de bedrijfspraktijk en andersom.

Meedoen

Interesse om mee te doen met Vakkanjers?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Challenges

 • Junior

  Logo

  Uitvindwedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8.

 • Scout

  Logo

  Dé uitdaging voor elke eerstejaars leerling uit het voortgezet onderwijs

 • Explorer

  Logo

  Tweede- en derdejaars leerlingen verkennen hun skills

 • Pioneer

  Logo

  Bedenken én bouwen voor de vakmensen van morgen (3 + 4 vmbo)

Vakkanjers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Contact

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.