Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Scouts bouwen prototypes in Fablabs door het hele land

Kick-off in Rosmalen

In Rosmalen is afgelopen maandag de eerste Maakdag van start gegaan. In het SPARK Lab werkten de Vakkanjer Scouts uit deze regio aan hun prototype. Dit deden ze met professionele industriële vormgevers die hun ideeën hebben omgezet in een 3d-schets en ze op weg hielpen met alle materialen en gereedschappen. Dit zorgde ervoor dat de Vakkanjers aan na een dag keihard werken met hout, lijm, verf, lasersnijders en soldeerbouten met een werkend prototype naar huis gingen.

Maakdag

Vier de vrijheid

Zo bedachten Isa en Tess van het Sint Lucas uit Eindhoven de Color Trum. Dit is een enorme trampoline wat in feite een groot drumstel is. Door flink hard te springen raak je een knop op de bodem die muziek begint af te spelen. Hoe harder je springt hoe meer geluid je maakt. Ze kwamen op het idee omdat onderduikers - waaronder kinderen - in de Tweede Oorlog altijd heel stil moesten zijn om niet ontdekt te worden. Voor Isa en Tess betekent vrijheid dan ook dat je zoveel en zo hard mag rondspringen als je wil. En in plaats van dat je vroeger gevaar zou lopen word je nu beloond met muziek. Een prachtig idee!

maakdag2

Vrolijke fiets

Andere ideeën die voorbij kwamen waren onder andere een vliegend waterreservoir, een tas met vingerafdrukscanner en een hele vrolijke fiets. Donderdag staat er een maakdag in Groningen op het programma en volgende week zijn Alkmaar en Steenbergen aan de beurt. In totaal zijn er tot en met half februari 10 maakdagen. De volgende stap is het presenteren van al deze prototypes aan de jury tijdens de regiofinale. En dan komt die landelijke finale opeens wel heel erg dichtbij...

Vakkanjers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Contact

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.