Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Challenges

Bedenken. Maken. Teamwork.

Scholieren ontdekken hun vakmanschap met Vakkanjers. Vanaf groep 7 van het primair onderwijs, de brugklas tot en met het vierde jaar van het voortgezet onderwijs gaan leerlingen uit heel Nederland komend schooljaar aan de slag met een urgent en realistisch vraagstuk in de challenge:

Frisse lucht voor leerlingen

Deze challenge daagt leerlingen uit op zoek te gaan naar nieuwe manieren om hun eigen school en omgeving zo gezond mogelijk te maken met voldoende frisse lucht. Een technische opdracht waarmee leerlingen waardevolle stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling.

Campagnebeeld Frisse Lucht

Gaan jouw leerlingen aan de slag om jullie school van ‘frisse lucht’ te voorzien?
Meld je klas of school dan hier aan

Frisse lucht in de klas is belangrijker dan ooit
Dit schooljaar staat helemaal in het teken van ‘frisse lucht’. Mede door corona staat dit thema hoog op de maatschappelijke agenda. Ventilatie op scholen is nu belangrijker dan ooit. Vooral omdat het van grote invloed is op de gezondheid, concentratie en dus de leerprestaties.

Docenten en leerlingen klagen vaak over hoofdpijn, geprikkelde en droge ogen, vermoeidheid en soms duizeligheid. Toch moeten de meeste scholen  de ramen en deuren opengooien en hopen dat de wind voor wat verse lucht zorgt. Dat kan anders. En dat moet anders. 

Hoe zorgen we er nou voor dat onze scholen voorzien worden van genoeg frisse en schone lucht? Om die vraag te beantwoorden, betrekken we de belangrijkste bewoners van de school zelf: de leerlingen. Zij zijn de beste ervaringsdeskundigen om als Vakkanjers hier écht mee aan de slag te gaan.

Hulp van Vakkanjers gewenst
Wordt er veel gegaapt in de klas? Dat hoeft niet per se aan de les te liggen ;-). Er kan ook een tekort aan frisse lucht zijn. Om goed te functioneren heb je voldoende frisse lucht nodig. Ook voor je gezondheid en voor het remmen van verspreiding van ziektekiemen zoals het coronavirus is goede ventilatie belangrijk. Hulp van Vakkanjers is dringend gewenst.

Daarom bedenken, creëren en ontwikkelen Vakkanjers dit schooljaar manieren om hun eigen school en omgeving zo gezond mogelijk te maken met voldoende frisse lucht. Ze onderzoeken, ontwerpen en maken een prototype. De teams met de beste ontwerpen pitchen hun idee tijdens het landelijke finale Vakkanjers LIVE.

Voor een volledige opdrachtomschrijving bekijk de factsheet.

Download Factsheet

Webinars

Ben je nog onbekend met Vakkanjers en wil je weten of het project bij jou en je leerlingen past? Meld je dan aan voor een van de informatieve webinars waar je in 30 minuten alles te weten komt over Vakkanjers en de nieuwe opdracht. 

Momenteel zijn er geen webinars gepland.

Wil je als bedrijf meedoen aan Vakkanjers en als bedrijfscoach samen met leerlingen in jouw regio de challenge aangaan? Klik dan hier.

 

 • Junior

  Logo

  Uitvindwedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8.

 • Scout

  Logo

  Dé uitdaging voor elke eerstejaars leerling uit het voortgezet onderwijs

 • Explorer

  Logo

  Tweede- en derdejaars leerlingen verkennen hun skills

 • Pioneer

  Logo

  Bedenken én bouwen voor de vakmensen van morgen (3 + 4 vmbo)

Vakkanjers wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Contact

Vakkanjers

Oranjebuitensingel 6 (4e etage)
2511 VE Den Haag
info@vakkanjers.nl
085 0510 620
WhatsApp

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.