Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
0348 - 744220

Inschrijven Nieuwsbrief

Challenges

Bedenken. Maken. Teamwork.

Vmbo’ers en mbo’ers ontdekken hun vakmanschap met Vakkanjers. Dit doen zij met een technische opdracht voor een échte opdrachtgever. Dit schooljaar is dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De challenge voor 2018 – 2019?

Vrijheid in beweging

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding en vrijheid. Hoewel het aantal mensen met eigen ervaringen en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog afneemt, blijkt uit onderzoek dat de oorlog nog altijd invloed heeft op onze huidige mening over vrijheid. Om erachter te komen hoe de huidige generatie jongeren denkt over vrijheid, brengen Vakkanjers en het Nationaal Comité 4 en 5 mei de challenge ‘Vrijheid in beweging’ tot leven.

We vragen vmbo’ers en mbo’ers door heel Nederland hun kijk op vrijheid te verbeelden naar een monument van NU. Een moNUment dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft.

De opdracht is om vrijheid anno nu in energie om te zetten. Want energie stroomt, straalt, bruist, gloeit, groeit en verwarmt. En als je het vrijlaat, zet het dingen in gang. Voor altijd.

We dagen de jongeren uit een installatie te ontwerpen die hun vrijheid in letterlijke en technische zin in beweging zet. De ontwerpen zijn met elkaar verbonden en kunnen elk jaar verder worden uitgebreid. Als een bron van energie die de verbinding zoekt met moderne waarden van vrijheid en democratie.Scout

Logo

Dé uitdaging voor elke eerstejaars vmbo’er

Explorer

Logo

Tweede- en derdejaars vmbo’ers verkennen hun skills

Pioneer

Logo

Bedenken én bouwen voor de vakmensen van morgen (3 + 4 vmbo)

Navigator

Logo

Gemotiveerde mbo’ers halen in teams het beste uit zichzelf

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.