Vakkanjers

Arthur van Schendelstraat 600H
3511 MJ Utrecht
info@vakkanjers.nl
085 0510 620

Een programma van

Navigator

Mbo'ers en jonge professionals halen het beste uit zichzelf

Dé kick-start voor een succesvolle loopbaan

Mbo’ers en jonge professionals uit het bedrijfsleven ontdekken en ontwikkelen hun vakmanschap met Vakkanjers. Dit jaar met een uitdagende opdracht voor de Johan Cruyff Foundation, die de Vakkanjers uitdaagt oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

De navigators ontwerpen een eyecatcher / attractie, een ‘MultiPlayer’, die de Cruyff Foundation kan inzetten bij evenementen. Een uitdagende en aantrekkelijke attractie, waarbij beweging nodig is om een wow-effect te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een fietsblender, ijsmaker of een energieopwekkende dansvloer die op festivals de show stelen.

Onderweg werken de deelnemers aan 21st century skills die ze later in hun loopbaan goed kunnen gebruiken. Met deelname aan Vakkanjer Navigator zetten mbo-studenten en jonge werknemers in korte tijd flinke stappen in hun ontwikkeling. De teams onderzoeken zelf wat de beste oplossing is en doorlopen vervolgens alle fases in het ontwikkelingsproces. Van eerste ontwerp tot budgettering, van overleg met de klant tot planning en het maken van prototype. In de multidisciplinaire teams heeft elk teamlid zijn eigen rol. Zo ontwikkelen ze naast technisch vakmanschap ook skills als initiatief nemen, presenteren, teamwerk en klantcontact – vaardigheden die onmisbaar zijn in de razendsnel veranderende techniekwereld. Een optimale voorbereiding op een mooie loopbaan!

Het is ook mogelijk om als bedrijf deel te nemen aan Vakkanjers. Je schrijft je in als team en doet mee aan de Challenge. Maximale leeftijd is 22 jaar.

Informatie voor docenten MBO Informatie voor bedrijven

een programma van

Bedankt, we hebben uw bericht in goede orde ontvangen. U hoort zo snel mogelijk van ons.